Parels zijn terug!

Deze schatten uit de zee staan weer volop in de belangstelling. In tegenstelling tot wat je misschien zou denken hoef je echt geen klassiek type te zijn om een sieraad met parels te dragen. Parels zijn in deze tijd verwerkt in de meest trendy sieraden! Natuurlijk zijn de nieuwe parelsieraden bij Juwelier Korse te bewonderen, maar via deze site willen wij u alvast wat meer vertellen over parels.

Een natuurlijke parel ontstaat doordat bij toeval een klein vreemd voorwerp, zoals een zandkorreltje, een klein kreeftje of plankton, de schelp van de oester binnendringt. Om zich tegen deze indringers te beschermen, omhult de oester het met een laagje van haar eigen parelmoer.

Voordat zich een volwaardige parel heeft gevormd, moet dit proces wel een paar maal hebben plaatsgevonden. Hierbij geldt, hoe dikker de laag, hoe langer de parel in de oester zit, des te intenser is de glans.


Mevrouw Korse is al jarenlang dol op alles wat met parels te maken heeft. Als iemand u een goed advies kan geven is zij het wel. Niet alleen interesseert zij zich voor de vele kleuren maar ook voor de grote hoeveelheid verschillende vormen in zowel zoet- als zoutwater
parels. Ook dit jaar komen er weer  modieuze en schitterende eigentijdse creaties uit haar atelier.

Door haar jarenlange ervaring weet ze vaak al snel het juiste type sieraad bij de juiste persoon te vinden. Zij is van mening dat iedere vrouw in elke leeftijd, modieus of juist heel klassiek een prachtig sieraad heeft aan een parelcollier.

Mocht u verrast zijn door de bovenstaande informatie en wilt u graag een goed advies, bezoek dan vrijblijvend onze zaak.

U bent van harte welkom.