Trollbeads

Trollbeads - het originele kraalsysteem van 1976 – nu in Nederland!
De eerste trollbeads kraal werd 30 jaar geleden in Kopenhagen ontworpen. In de loop van de jaren is de populariteit alsmaar groter geworden. Trollbeads zijn vaak gekopieerd – het beste bewijs dat de kralen origineel en uniek zijn.
 
Elke kraal heeft zijn eigen geschiedenis of betekenis, geïnspireerd door de mythologie, astrologie, sprookjes, fauna, flora, culturele diversiteit en zeker niet in de laatste plaats door de gewone dingen uit het dagelijkse leven.

 


Het meest opvallend aan trollbeads is, behalve het originele ontwerp, het gebruiken en combineren van fascinerende materialen.
 
De kralen worden van materialen van de hoogste kwaliteit gemaakt zoals eerste gehalte zilver, 18-karaats goud, Italiaans Murano glas, natuurlijke parels en edelstenen.
 
De originele modellen worden in hun karakteristieke vorm gemaakt in harde was, gegoten en afgewerkt in metaal. In sommige modellen worden dan stenen gezet. Voor andere modellen wordt gewerkt met glas, dit levert een scala van kleuren op.
 
Er zijn meer dan driehonderd verschillende modellen. De hele collectie is te zien op www.trollbeads.nl.
 
Vertel je eigen verhaal – creëer je eigen sieraad.
 
De vele verschillende symbolen, bloemen, dieren, de tekens van de dierenriem, kleuren en materialen, bieden je eindeloze variaties en combinaties, die de sieraden zowel uniek als persoonlijk maken. Je kunt met slechts één kraal beginnen of meteen een hele collectie aanleggen! De kralen kunnen met een zilveren of gouden ketting gecombineerd worden – als armband of collier.
 
Creëer je eigen kralensieraad in de loop van de tijd - ook door de kralen aan familie en vrienden te vragen zodat zij de gelegenheid krijgen een deel van jouw leven uit te maken.
 
Trollbeads hebben aan internationale artistieke erkenning gewonnen en zijn onlangs tentoongesteld op de Sculpture Objects & Functional Art in Chicago en New York.
 
Trollbeads succes helpt Tibetaanse vluchtelingen zichzelf te helpen.
 
In de toekomst zal Trollbeads voor een groep Tibetaanse vluchtelingen mogelijkheden ontwikkelen om in hun eigen onderhoud te voorzien. Deze vluchtelingen, die in het noorden van India, de plaats Dharamsala wonen, kunnen hierdoor zichzelf en de familie onderhouden. Het project heet “Tibetan beads”, en het idee is om de werkelozen te leren hun eigen Trollbeads te maken.
 
Het project is opgezet door Lise Aagaard – degene die trollbeads gestart is – samen met de Deense organisatie “ Tibet Charity”.
Het idee achter dit project is om de Tibetaanse vluchtelingen te leren “vis te vangen” in plaats van “vis te ontvangen”.

Lise Aagaard houdt zich niet alleen bezig met het geven van gewone hulp, ze geeft ook de productiemogelijkheden en heeft hun geleerd hoe zij de glazen kralen moet maken. Zij biedt ook aan om alle kralen, die door de vluchtelingen gemaakt worden, te kopen. Lise zal later de groep leren hoe zij hun eigen zaken zullen moeten gaan regelen en hoe zij hun klanten moeten vinden.
Tot die tijd zal Lise Aagaard Tibetanen, die volgens hun bescheiden cultuur het geld delen met hun families en de Tibetanen die nog geen werk hebben, voorzien van salaris en pensioen.

“Het is een gigantische ervaring om een dergelijke workshop op te zetten in een totaal andere cultuur. Ik heb altijd veel plezier in het werken in mijn vakgebied. Daarom vind ik dit zo fantastisch. Ik kan werkelijk anderen helpen met wat ik doe. Dit is waarom Lise er voor koos om contact op te nemen met Tibet Charity.

Trollbeads is een product van Lise Aagaard Kopenhagen en word in Nederland geïmporteerd door d-sign Denemarken.

De gehele collectie is te zien bij Juwelier Korse te Rosmalen.